Contact:  Vodafone: 0723 318 590  
Vodafone este telefonul la care ma gasiti oriunde. La celelate telefoane raspund doar daca sunt acasa. Nu sun inapoi la apelurile pierdute.
Va sugerez ca daca nu am raspuns sa sunati pe nr de Vodafone. MULTUMESC PENTRU INTELEGERE!

Din experienta mea reiese ca cei cu care am vorbit direct au inteles mult mai exact situatia indiferent daca au comandat sau nu !!! Cu foarte multe persoane care nu au acceptat aceasta discutie directa au aparut neintelegeri. Nu vreau sa pacalesc pe nimeni, nu vreau sa fortez pe nimeni sa cumpere sau sa vorbeasca cu mine. E alegerea dvs. Insa e posibil ca sa aveti nemultumiri care ar fi foarte probabil sa le eliminati daca am discuta direct si ati intelege exact situatia cu ceea ce comandati !!! Discutia directa e mult mai bogata in nuante si intelegerea este mult mai buna. Intrebarile au un raspuns instantaneu si se pot face precizari pana intelegerea este corecta si completa !!!
Prima pagină Impresii Contact  
  Nu aveti produse in cosul de cumparaturi.   Cosul meu
de
cumparaturi
    Anticariat Librarie => Lista carti => Cautare: Sinclair Lewis
Pagini:  ( 1 )  >>  
        Detalii

Citadela - A. J. Cronin

Anticariat carti literatura universala
Format: 20/14,5 cm-
numele complet al autorului este Archibald Joseph Cronin

Valoarea unei opere literare rezida, in ultima analiza, in adevarul ei artistic, in idealul etic care o informeaza si in arta cu care substanta ei imaginativa este structurata si exprimata. Privita sub fiecare din aceste unghiuri, Citadela lui Cronin apare ca o realizare de seama a formulei realiste traditionale in romanul englez din perioada interbelica. Imbinand in creatia sa doua filoane romanesti spre care s-a simtit atras – unul romantic, ce trece prin Walter Scott, R. L. Stevenson si Joseph Conrad, celalalt realist, izvorand din Balzac, Maupassant si Flaubert, Cronin a reusit sa se impuna pe scena literara engleza a secolului nostru ca un viguros portretist al unor destine individuale indisolubil legate de realitatile social-istorice din tara si de propriile sale aspiratii.

Preferintele sale literare, care, pe langa scriitorii amintiti mai sus, includ, de asemenea, in roman, pe un Arnold Bennett, Sinclair Lewis si W. Somerset Maugham, explica situarea lui pe pozitiile realismului traditional, de pe care au scris si acestia din urma. Spre deosebire insa de ei si de alti contemporani ai sai ca John Galsworthy si H. G. Wels, preocupati, ca si el, de problemele sociale ale timpului, Cronin este doar rareori mentionat in istoriile literare si in studiile despre romanul contemporan.

Explicatia acestei lipse de interes din partea criticii engleze fata de opera sa trebuie cautata, cred, in maniera sa narativa, care s-a mentinut, de la inceput, in limitele formulei clasice, evitand orice contaminare cu experientele pe plan tematic si formal al unor romancieri ca James Joyce, Virginia Woolf sau D. H. Lawrence.

„Citadela” este o poveste din mediul medical. Este povestea unui tânăr doctor (Andrew Manson) care, după examinări, sosește într-un micuț oraș minier, unde găsește diferențele dintre teoria lipsită de probleme și practică. Totodată, aici își găsește sufletul pereche (Christine). Pornit pe principiul de a fi cât mai util și de a face totul cât mai bine, de multe ori a trebuit să nu aplice metode învechite și terapii care i se păreau nefolositoare, însă nu toată lumea a apreciat inovația.
Susține un examen și primește o slujbă la Londra. Și cu aceasta începe decăderea lui, el sperând să lucreze cazuri interesante, dar, spre surprinderea lui găsește un sistem medical corupt în care pe primul loc nu este pacientul ci banul. Cu timpul, Andrew renunță la principiile sale axiologice, ajungând un medic renumit și bogat, pierzând însă relația sufletească cu Christine. Încercând să repare această relație, începe să revină la valorile morale inițiale, dar totul are un preț.
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Babbitt - Sinclair Lewis

Anticariat carti literatura universala
Format: 20/13 cm-
a castigat premiul Nobel in 1930 - Motivația Juriului Nobel:
"Pentru forța și plasticitatea artei lui descriptive, precum și pentru darul de a crea cu ascuțime și umor personaje reprezentând tipologii noi."

Nu cunosc nici un alt roman american care sa prezinte cu mai multa acuratete adevarata America. Babbitt este un document social de prim rang. - H.L. Mencken, cronica la aparitia romanului, 1922

Mi-as dori sa fi scris eu Babbitt. - H.G. Wells

Babbitt este un om de afaceri modest, nu indeajuns de important pentru a lupta cu institutiile sacre carora americanul de rand si-a vandut sufletul ca sa se poata bucura de pace si prosperitate. Infrangerea sa, descrisa cu forta, admirabila intelepciune si umorul unui mare scriitor, este infrangerea unei intregi natiuni. De aceea cartea a provocat o atat de profunda tulburare in America si a avut un succes atat de durabil. In spiritul acesta trebuie sa o citim daca vrem s-o intelegem si sa fim impresionati de ceea ce are ea sa ne transmita. - Paul Morand

[Lewis ...] a administrat Statelor Unite un pumn drept in plexul solar, a imortalizat un personaj tipic american si a adaugat limbii noastre cateva cuvinte care au devenit moneda curenta. - The Times

Fragment din romanul "Babbitt" de Sinclair Lewis:

"Tot atat de palpitanta ca si pornirea motorului era pentru Babbitt drama parcarii masinii in fata biroului. Cand coti din Oberlin Avenue spre Third Street, N.E., se zgai sa vada daca nu mai era vreun spatiu liber printre masinile aliniate de-a lungul trotuarului. Baga de seama iritat ca scapase un loc catre care tocmai se indrepta un rival. Zarind mai incolo o masina ce se departa de trotuar, Babbitt incetini, facu semn cu mana soferului ce claxona in urma lui si, gesticuland agitat, pofti o batrana sa treaca, apoi brusc facu o manevra, ca sa evite un camion care se apropia din partea cealalta. Lovind cu rotile din fata bara de otel a masinii dinainte, opri, dupa care, strangand cu putere volanul, se strecura de-a-ndaratelea in locul ramas vacant. Cu toate ca nu avea la dispozitie decat cativa centimetri, reusi sa traga masina la trotuar. Era o isprava barbateasca, executata cu maiestrie. Multumit, prinse una dintre rotile din fata intr-un dispozitiv de otel, ca, masura de precautie impotriva hotilor, apoi trecu strada, indreptandu-se catre biroul agentiei sale imobiliare, situat la parter in cladirea Reeves.
Blocul Reeves era inca mai putin inflamabil decat o stanca si la fel de practic precum o masina de scris; numara in total paisprezece etaje, cladite din caramida galbena presata, si avea linii simple, drepte, fara ornamentatii. Era ocupat de birouri de avocatura, cabinete medicale, reprezentante de masini, saibe abrazive, sarma ghimpata si utilaj minier. Firmele lor aurii straluceau la geamuri. Intrarea, in stil prea modern ca sa mai fie impodobita cu coloane grandioase, era sobra, linistita, austera. La parter, pe latura din Third Street, se gaseau o agentie a Western Union Telegraph, cofetaria Blue Delft, papetaria Shotwell si Agentia imobiliara Babbitt-Thompson.
Babbitt ar fi putut intra in birou de-a dreptul din strada, cum faceau clientii sai, dar se simtea mai de-al casei cand, trecand prin coridor si intrand pe usa din dos, putea fi vazut si salutat de taranime.
Cu oamenii marunti, necunoscuti, intalniti pe coridoarele cladirii Reeves - liftierii, curierii, mecanicii, intendentul si schiopul cu aer suspect, care tinea standul cu ziare si tigari -, nu era nicidecum concetatean. Erau de fapt niste taranoi care locuiau intr-o vale ingusta, interesati numai de soarta lor si de bloc. Strada lor principala era holul de la intrare, cu pardoseala lui de piatra, cu plafonul sobru de marmura si cu vitrinele interioare ale pravaliilor. Salonul de frizerie al blocului era punctul cel mai animat al acestei strazi, dar in acelasi timp ii prilejuia lui Babbitt oarecare mustrari de constiinta. El, personal, era clientul „Salonului pompeian de frizerie" de la hotelul Thornleigh si, de fiecare data cand trecea prin fata frizeriei blocului Reeves, de zece ori, de o suta de ori pe zi, simtea ca e infidel satului sau."
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Elmer Gantry - Sinclair Lewis

Anticariat carti literatura universala
Format: 20/14 cm
NU ESTE PE STOC, INSA O CAUT LA COMANDA - pentru detalii va rog puneti cartea in cos. Scrieti la observatii ceva de genul: stiu ca nu e pe stoc dar doresc sa o cautati pentru mine si finalizati comanda. FOARTE EFICIENT ESTE DACA SUNATI LA TELEFON – clik pe butonul Contact si gasiti nr de telefon. de preferat cel rosu.
va voi trimite un mesaj cu un fisier atasat cu conditiile pentru a cauta aceasta carte sau mai multe altele care poate nici nu sunt postate pe site si le doriti !

cartonat

a castigat premiul Nobel in 1930 - Motivația Juriului Nobel:
"Pentru forța și plasticitatea artei lui descriptive, precum și pentru darul de a crea cu ascuțime și umor personaje reprezentând tipologii noi."
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Citadela - A. J. Cronin

Anticariat carti literatura universala
Format: 16/12 cm
Am alta editie pe stoc, insa aceasta NU ESTE PE STOC, INSA O CAUT LA COMANDA - pentru detalii va rog puneti cartea in cos. Scrieti la observatii ceva de genul: stiu ca nu e pe stoc dar doresc sa o cautati pentru mine si finalizati comanda. FOARTE EFICIENT ESTE DACA SUNATI LA TELEFON – clik pe butonul Contact si gasiti nr de telefon. de preferat cel rosu.
va voi trimite un mesaj cu un fisier atasat cu conditiile pentru a cauta aceasta carte sau mai multe altele care poate nici nu sunt postate pe site si le doriti !

2 volume

numele complet al autorului este Archibald Joseph Cronin

Valoarea unei opere literare rezida, in ultima analiza, in adevarul ei artistic, in idealul etic care o informeaza si in arta cu care substanta ei imaginativa este structurata si exprimata. Privita sub fiecare din aceste unghiuri, Citadela lui Cronin apare ca o realizare de seama a formulei realiste traditionale in romanul englez din perioada interbelica. Imbinand in creatia sa doua filoane romanesti spre care s-a simtit atras – unul romantic, ce trece prin Walter Scott, R. L. Stevenson si Joseph Conrad, celalalt realist, izvorand din Balzac, Maupassant si Flaubert, Cronin a reusit sa se impuna pe scena literara engleza a secolului nostru ca un viguros portretist al unor destine individuale indisolubil legate de realitatile social-istorice din tara si de propriile sale aspiratii.

Preferintele sale literare, care, pe langa scriitorii amintiti mai sus, includ, de asemenea, in roman, pe un Arnold Bennett, Sinclair Lewis si W. Somerset Maugham, explica situarea lui pe pozitiile realismului traditional, de pe care au scris si acestia din urma. Spre deosebire insa de ei si de alti contemporani ai sai ca John Galsworthy si H. G. Wels, preocupati, ca si el, de problemele sociale ale timpului, Cronin este doar rareori mentionat in istoriile literare si in studiile despre romanul contemporan.

Explicatia acestei lipse de interes din partea criticii engleze fata de opera sa trebuie cautata, cred, in maniera sa narativa, care s-a mentinut, de la inceput, in limitele formulei clasice, evitand orice contaminare cu experientele pe plan tematic si formal al unor romancieri ca James Joyce, Virginia Woolf sau D. H. Lawrence.

„Citadela” este o poveste din mediul medical. Este povestea unui tânăr doctor (Andrew Manson) care, după examinări, sosește într-un micuț oraș minier, unde găsește diferențele dintre teoria lipsită de probleme și practică. Totodată, aici își găsește sufletul pereche (Christine). Pornit pe principiul de a fi cât mai util și de a face totul cât mai bine, de multe ori a trebuit să nu aplice metode învechite și terapii care i se păreau nefolositoare, însă nu toată lumea a apreciat inovația.
Susține un examen și primește o slujbă la Londra. Și cu aceasta începe decăderea lui, el sperând să lucreze cazuri interesante, dar, spre surprinderea lui găsește un sistem medical corupt în care pe primul loc nu este pacientul ci banul. Cu timpul, Andrew renunță la principiile sale axiologice, ajungând un medic renumit și bogat, pierzând însă relația sufletească cu Christine. Încercând să repare această relație, începe să revină la valorile morale inițiale, dar totul are un preț.
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Kingsblood, urmasul regilor - Sinclair Lewis

Anticariat carti literatura universala
Format: 16/11 cm-
2 volume

a castigat premiul Nobel in 1930 - Motivația Juriului Nobel:
"Pentru forța și plasticitatea artei lui descriptive, precum și pentru darul de a crea cu ascuțime și umor personaje reprezentând tipologii noi[."
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Dr. Arrowssmith - Sinclair Lewis

Anticariat carti literatura universala
Format: 20/13 cm-
a castigat premiul Nobel in 1930 - Motivația Juriului Nobel:
"Pentru forța și plasticitatea artei lui descriptive, precum și pentru darul de a crea cu ascuțime și umor personaje reprezentând tipologii noi"

Sinclair Lewis (1885-1951) face parte din pleiada de clasici de la inceputul secolului XX care a lasat mostenire o adevarata comoara literara. In anul 1930 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Literatura. Fiind supranumit Dickens al Americii, el si-a castigat o mare popularitate printre cititori. Cel mai bun dintre romanele sale, Dr. Arrowsmith, readuce in discutie o veche dilema: poate medicul sa refuze sa aplice un tratament experimental unui pacient, fiind convins ca fara acesta pacientul respectiv va muri? Sau trebuie sa aplice o procedura riscanta si netestata inca, dar care ii poate salva viata? Tanarul Martin Arrowsmith, doctor si cercetator, se confrunta cu aceasta problema de constiinta cand este trimis intr-o insula din Caraibe, unde izbucnise o epidemie de ciuma bubonica. Luptand intre umanismul innascut, rigoarea stiintifica si curiozitate, dr. Arrowsmith ia o decizie care va avea consecinte catastrofale pe plan personal si care ii va afecta cariera pentru mult timp. Un roman surprinzator de actual pentru timpurile noastre cind cercetarea stiintifica ofera nu numai satisfactii ci si mari deziluzii, iar testarea produselor farmaceutice continua sa se faca, in ultima faza, tot pe niste „cobai umani“.
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Dodsworth - Sinclair Lewis

Anticariat carti Literatura universala
Format: 20/13 cm-
a castigat premiul Nobel in 1930 - Motivația Juriului Nobel:
"Pentru forța și plasticitatea artei lui descriptive, precum și pentru darul de a crea cu ascuțime și umor personaje reprezentând tipologii noi"
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Priveste, inger, catre casa - Thomas Wolfe

Anticariat carti Literatura universala
Format: 20/13 cm-
a castigat premiul Nobel in 1930 - Motivația Juriului Nobel:
"Pentru forța și plasticitatea artei lui descriptive, precum și pentru darul de a crea cu ascuțime și umor personaje reprezentând tipologii noi"

„Priveste, inger, catre casa este, deopotriva, o denuntare a provincialismului specific micilor orase si o splendida incercare de a-l pastra nealterat. In esenta, este un roman despre identitate si despre formarea unui artist."(The New York Times)

„Thomas Wolfe ar avea sanse sa devina unul dintre cei mai mari scriitori ai lumii. Cartea sa de debut e atit de adinca si de cuprinzatoare, incit include in ea intreaga existenta americana."(Sinclair Lewis)

„Daca ar fi trait mai mult, Wolfe ar fi ajuns cu siguranta cel mai mare scriitor american al tuturor timpurilor."(The New York Times Book Review)

„Printre contemporanii lui si ai mei, il consider pe Thomas Wolfe primul si cel mai important, pentru ca noi toti am esuat, dar Wolfe a trait esecul cel mai grandios, caci s-a straduit cel mai mult sa spuna totul... A avut poate un talent care il depasea pe al nostru, ar fi putut deveni cel mai mare scriitor american..."(William Faulkner)
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Martin Arrowsmith - Sinclair Lewis

Anticariat carti literatura universala
Format: 20/13 cm-
a castigat premiul Nobel in 1930 - Motivația Juriului Nobel:
"Pentru forța și plasticitatea artei lui descriptive, precum și pentru darul de a crea cu ascuțime și umor personaje reprezentând tipologii noi"
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Citadela - A. J. Cronin

Anticariat carti literatura universala
Format: 20/13 cm
numele complet al autorului este Archibald Joseph Cronin

Valoarea unei opere literare rezida, in ultima analiza, in adevarul ei artistic, in idealul etic care o informeaza si in arta cu care substanta ei imaginativa este structurata si exprimata. Privita sub fiecare din aceste unghiuri, Citadela lui Cronin apare ca o realizare de seama a formulei realiste traditionale in romanul englez din perioada interbelica. Imbinand in creatia sa doua filoane romanesti spre care s-a simtit atras – unul romantic, ce trece prin Walter Scott, R. L. Stevenson si Joseph Conrad, celalalt realist, izvorand din Balzac, Maupassant si Flaubert, Cronin a reusit sa se impuna pe scena literara engleza a secolului nostru ca un viguros portretist al unor destine individuale indisolubil legate de realitatile social-istorice din tara si de propriile sale aspiratii.

Preferintele sale literare, care, pe langa scriitorii amintiti mai sus, includ, de asemenea, in roman, pe un Arnold Bennett, Sinclair Lewis si W. Somerset Maugham, explica situarea lui pe pozitiile realismului traditional, de pe care au scris si acestia din urma. Spre deosebire insa de ei si de alti contemporani ai sai ca John Galsworthy si H. G. Wels, preocupati, ca si el, de problemele sociale ale timpului, Cronin este doar rareori mentionat in istoriile literare si in studiile despre romanul contemporan.

Explicatia acestei lipse de interes din partea criticii engleze fata de opera sa trebuie cautata, cred, in maniera sa narativa, care s-a mentinut, de la inceput, in limitele formulei clasice, evitand orice contaminare cu experientele pe plan tematic si formal al unor romancieri ca James Joyce, Virginia Woolf sau D. H. Lawrence.

„Citadela” este o poveste din mediul medical. Este povestea unui tânăr doctor (Andrew Manson) care, după examinări, sosește într-un micuț oraș minier, unde găsește diferențele dintre teoria lipsită de probleme și practică. Totodată, aici își găsește sufletul pereche (Christine). Pornit pe principiul de a fi cât mai util și de a face totul cât mai bine, de multe ori a trebuit să nu aplice metode învechite și terapii care i se păreau nefolositoare, însă nu toată lumea a apreciat inovația.
Susține un examen și primește o slujbă la Londra. Și cu aceasta începe decăderea lui, el sperând să lucreze cazuri interesante, dar, spre surprinderea lui găsește un sistem medical corupt în care pe primul loc nu este pacientul ci banul. Cu timpul, Andrew renunță la principiile sale axiologice, ajungând un medic renumit și bogat, pierzând însă relația sufletească cu Christine. Încercând să repare această relație, începe să revină la valorile morale inițiale, dar totul are un preț.
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
Pagini:  ( 1 )  >>  
 Web Design  Web Hosting  

Nu gasiti o carte ?

Rog sunați la telefon și NUMAI după aceea pe:

(aici raspund doar cand am netul deschis)

sau
Scrieți AICI
O ultimă variantă:

O vom gasi in reteaua noastra de colaboratori !