Contact:  Vodafone: 0723 318 590  
Vodafone este telefonul la care ma gasiti oriunde. La celelate telefoane raspund doar daca sunt acasa. Nu sun inapoi la apelurile pierdute.
Va sugerez ca daca nu am raspuns sa sunati pe nr de Vodafone. MULTUMESC PENTRU INTELEGERE!

Din experienta mea reiese ca cei cu care am vorbit direct au inteles mult mai exact situatia indiferent daca au comandat sau nu !!! Cu foarte multe persoane care nu au acceptat aceasta discutie directa au aparut neintelegeri. Nu vreau sa pacalesc pe nimeni, nu vreau sa fortez pe nimeni sa cumpere sau sa vorbeasca cu mine. E alegerea dvs. Insa e posibil ca sa aveti nemultumiri care ar fi foarte probabil sa le eliminati daca am discuta direct si ati intelege exact situatia cu ceea ce comandati !!! Discutia directa e mult mai bogata in nuante si intelegerea este mult mai buna. Intrebarile au un raspuns instantaneu si se pot face precizari pana intelegerea este corecta si completa !!!
Prima pagină Impresii Contact  
  Nu aveti produse in cosul de cumparaturi.   Cosul meu
de
cumparaturi
    Anticariat Librarie => Lista carti => Cautare: Pierre Boulle
Pagini:  ( 1 )  >>  
        Detalii

Podul de pe raul Kwai - Pierre Boulle

Anticariat carti literatura universala
Format: 16/11 cm-
in franceză Le Pont de la rivière Kwaï este un roman din 1952 publicat de scriitorul francez Pierre Boulle. Povestea este fictivă, dar folosește construcția Căii Ferate din Burma, în anii 1942–1943, ca decor istoric și se bazează parțial pe propria experiență de viață a lui Pierre Boulle din perioada în care a lucrat pe plantații de cauciuc din Malaezia și ulterior pentru forțele aliate din Singapore și Indochina în timpul celui de-al doilea război mondial. Romanul tratează situația aflată în timpul celui de-al doilea război mondial, cu prizonierii de război britanici forțați de armata imperială japoneză să construiască un pod pentru „calea ferată a morții”, numită astfel din cauza numărului mare de prizonieri și recruți care au murit în timpul construcției sale. Romanul a câștigat Premiul Sainte-Beuve în Franța în 1952.

Incidentele prezentate în carte sunt în mare parte fictive și, deși prezintă condițiile proaste și suferințele grave cauzate de construirea Căii Ferate din Burma și a podurilor sale, realitatea a fost îngrozitoare. Din punct de vedere istoric, condițiile au fost mult mai grave.

A fost adaptat ca un film omonim în 1959 de către David Lean. Producția a câștigat mai multe premii Oscar, printre Premiul Oscar pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor sau cel mai bun actor (Alec Guinness).

Cine cade prizonier la japonezi are noroc daca moare repede. Executia sumara e preferabila lagarului, stiuta fiind inclinatia nipona spre suplicii. Cand insa recolta inseamna un lot de ofiteri si soldati englezi, lucrurile se schimba. Iar daca seful capturatilor sta bine la capitolul fanatism, virajul e savuros. Colonelul Nicholson primeste simultan mai multe misiuni: sa construiasca un pod peste raul Kwai, sa-l suporte pe colonelul Saito, comandantul lagarului, si sa-si convinga subalternii ca, la o adica, indeplinirea ordinelor (chiar rostite de dusman) tine de onoare, nicidecum de spectrul tradarii. De aici incolo, lucrurile sunt limpezi pentru Nicholson. Ca sa lege Thailanda de Birmania, el nu mobilizeaza doar resturile unei armate infrante, ci si doua expresii iubite in Albion: stiff upper lip si esprit de corps. Cu sprijinul lor, colonelul englez isi consuma drama si are grija sa se ascunda in spatele principiilor ori de cate ori i se spune ca binele pe care crede ca-l livreaza e de fapt rau in toata legea. Iar cine-l compara pe colonelul Nicholson cu majordomul Stevens din Ramasitele zilei de Ishiguro nu face decat sa puna alaturi doua feluri de orbire.
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Planeta maimutelor - Pierre Boulle

Anticariat carti literatura universala
Format: 16/11 cm-
Romanul scris de Boulle in 1963 a avut, ca si Podul de pe raul Kwai, sansa unei celebre ecranizari (cu Charlton Heston in rolul principal) cinci ani mai tarziu. Utopia neagra a lui Boulle e plasata in anul 2500. Un ziarist francez, Ulysse Merou, ajunge pe o planeta unde intalneste maimute inteligente, iar oamenii, aflati intr-o stare degradata, pierzandu-si limbajul articulat, sunt expusi in gradini zoologice si fac obiectul experientelor de laborator. O lume rasturnata: maimutele se intreaba daca oamenii au suflet. Merou dezvaluie unei asistente simiene uluite ca vine de pe o planeta unde lucrurile stau pe dos. La intoarcerea sa pe Pamant, insa, e intampinat de o maimuta. Raportul dintre specii e, de fapt, raportul de forta intre armata victorioasa si prizonierii de razboi si tine de o experienta pe care Pierre Boulle a trait-o.
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

O meserie de senior - Pierre Boulle

Anticariat carti politist, enigma, aventura, spionaj, razboi, thriller, groaza
Format: 20/13 cm-
Fara descriere
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
Pagini:  ( 1 )  >>  
 Web Design  Web Hosting  

Nu gasiti o carte ?

Rog sunați la telefon și NUMAI după aceea pe:
SKYPE

sau
Scrieți AICI
O ultimă variantă:

O vom gasi in reteaua noastra de colaboratori !