Contact:  Vodafone: 0723 318 590  
Vodafone este telefonul la care ma gasiti oriunde. La celelate telefoane raspund doar daca sunt acasa. Nu sun inapoi la apelurile pierdute.
Va sugerez ca daca nu am raspuns sa sunati pe nr de Vodafone. MULTUMESC PENTRU INTELEGERE!

Din experienta mea reiese ca cei cu care am vorbit direct au inteles mult mai exact situatia indiferent daca au comandat sau nu !!! Cu foarte multe persoane care nu au acceptat aceasta discutie directa au aparut neintelegeri. Nu vreau sa pacalesc pe nimeni, nu vreau sa fortez pe nimeni sa cumpere sau sa vorbeasca cu mine. E alegerea dvs. Insa e posibil ca sa aveti nemultumiri care ar fi foarte probabil sa le eliminati daca am discuta direct si ati intelege exact situatia cu ceea ce comandati !!! Discutia directa e mult mai bogata in nuante si intelegerea este mult mai buna. Intrebarile au un raspuns instantaneu si se pot face precizari pana intelegerea este corecta si completa !!!
Prima pagină Impresii Contact  
  Nu aveti produse in cosul de cumparaturi.   Cosul meu
de
cumparaturi
    Anticariat Librarie => Lista carti => Cautare: Joshua Slocum
Pagini:  ( 1 )  >>  
        Detalii

Navigand in jurul lumii - Joshua Slocum

Anticariat carti biografii, memorii, jurnale, calatorii, Delfin
Format: 20/13 cm-
Americanul de origine canadiană Joshua Slocum (1844-1909) a fost primul om care a navigat de unul singur în jurul lumii, la bordului vasului său Spray, un sloop micuț, lung de 11 m și având un deplasament de doar 12 tone. A pornit din Boston, Massachusetts, pe 24 aprilie 1895, navigând inițial spre est, apoi cotind înspre sudul Oceanului Atlantic, și s-a întors înapoi în America în iunie 1898, după mai bine de 3 ani de călăorie și după ce ocolise întreg Pământul, parcurgând 74 000 km pe apă.
Slocum a navigat fără instrumente moderne (chiar și pentru acea dată) precum ar fi un cronometru, necesar pentru măsurarea precisă a longitudinii. Nu-l grăbea nimic și avea timp destul, deci nu conta prea mult longitudinea exactă, cât timp nu se afla pe direcția vreunei insulițe netrecute pe hartă (pe vremea aceea încă mai existau). În drumul său a trecut prin Insulele Azore, Gibraltar, Insulele Canare, Insulele Capului Verde, Rio de Janeiro, Montevideo, Strâmtoarea lui Magellan, apoi Oceanul Pacific, Samoa, Fiji, Sydney, Melbourne, Insulele Mauritius, Cape town, a oocolit Capul Bunei Speranțe, a urmat apoi Insula Sfânta Elena, Trinindad, Grenada, și, în sfârșit, Fairhaven (Massachusetts), locul de plecare. Lucru remarcabil, J. Slocum a parcurs 2000 de mile înspre vest în Oceanul Pacific fără să se atingă de cârm㠖 oceanul meritându-și, de data asta, numele de Pacific. În timp ce traversa Pacificul s-a oprit și în insula Más a Tierra, insula în care a naufragiat Alexander Selkirk, marinarul a cărui poveste a servit ca sursă de inspirație pentru Robinson Crusoe.
Această expediție este amănunțit descrisă în cartea „Sailing alone around the world”, scrisă chiar în timpul călătoriei și apărută în 1900, carte care care n-ar trebui să lipsească din lecturile obligatorii ale oricărui adolescent (mă rog, în măsura în care adolescenții mai au răbdarea să citească romane de călătorie, chiar și pe iPad sau Kindle).
Este o poveste frumoasă, aproape romantică, simplă și simetrică: navigatorul solitar, complet singur în jurul lumii, depinzând de capriciile vântului și ale vremii, pe vremea când nu exista Internet, telefonie mobilă sau GPS. Libertate și aventură pură, pe vremea când Pământul încă mai ascundea locuri misterioase și pete albă pe hartă, nedescoperite sau insuficient cunoscute.
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
Pagini:  ( 1 )  >>  
 Web Design  Web Hosting  

Nu gasiti o carte ?

Rog sunați la telefon și NUMAI după aceea pe:

(aici raspund doar cand am netul deschis)

sau
Scrieți AICI
O ultimă variantă:

O vom gasi in reteaua noastra de colaboratori !