Contact:  Vodafone: 0723 318 590  
Vodafone este telefonul la care ma gasiti oriunde. La celelate telefoane raspund doar daca sunt acasa. Nu sun inapoi la apelurile pierdute.
Va sugerez ca daca nu am raspuns sa sunati pe nr de Vodafone. MULTUMESC PENTRU INTELEGERE!

Din experienta mea reiese ca cei cu care am vorbit direct au inteles mult mai exact situatia indiferent daca au comandat sau nu !!! Cu foarte multe persoane care nu au acceptat aceasta discutie directa au aparut neintelegeri. Nu vreau sa pacalesc pe nimeni, nu vreau sa fortez pe nimeni sa cumpere sau sa vorbeasca cu mine. E alegerea dvs. Insa e posibil ca sa aveti nemultumiri care ar fi foarte probabil sa le eliminati daca am discuta direct si ati intelege exact situatia cu ceea ce comandati !!! Discutia directa e mult mai bogata in nuante si intelegerea este mult mai buna. Intrebarile au un raspuns instantaneu si se pot face precizari pana intelegerea este corecta si completa !!!
Prima pagină Impresii Contact  
  Nu aveti produse in cosul de cumparaturi.   Cosul meu
de
cumparaturi
    Anticariat Librarie => Lista carti => Cautare: Joseph Conrad
Pagini:  ( 1 )  2 >>  
        Detalii

Despre dragoste si alte intamplari - antologie

Anticariat carti dragoste, romantic, iubire
Format: 18/10,5 cm-
contine :
Ioan T. Morar - Iubirea e un lucru foarte mare
Cristian Teodorescu - Telefoane de dragoste
Costi Rogozanu - Dragostea este
Stendhal - Despre dragoste
Mihai Eminescu - Scrisori Mihai Eminescu - Veronica Micle
Mark Twain - Jurnalul lui Adam si al Evei
Prosper Merimee - Carmen
I. L. Caragiale - Calul dracului
Henry James - Desenul din covor
Hugo von Hofmannsthal - Lucidor
Montesquieu - Scrisori persane
Poveste japoneza - Taietorul de bambus si Printesa Lunii
Ion Creanga - Povestea porcului
Edgar Allan Poe - Ligia
Edith Wharton - Plenitudinea vietii
Mariana Alcoforado - Scrisorile calugaretei portugheze
Joseph Conrad - Amy Foster
Nathaniel Hawthorne - Fiica lui Rappaccini
I. S. Turgheniev - Cantecul dragostei triumfatoare
Giovanni Boccaccio - Decameronul
O. Henry - Viata ca o piesa de teatru
Frany Kafka - Scrisori pentru Milena
Anton Cehov - Doamna cu catelui
Barbey Daurevilly - Cea mai frumoasa iubire a lui Don Juan

Cand te hotarasti sa lecturezi despre dragoste si alte…sentimente adiacente, este bine sa te intrebi mai intai cat de bine faci fata amalgamului de trairi si simtaminte pe care le incerci cu fiecare fraza citita. Si asta pentru ca, indiferent de particularitatile si unicitatea povestii traite personal, este imposibil ca macar una din cele 17 povestiri si 54 de scrisori de dragoste cuprinse in antologia pe care Colectia “Literatura” a ziarului Cotidianul a publicat-o nu de mult, sa nu te atinga exact in acel punct sensibil pe care il credeai uitat, acceptat sau asumat.

500 de pagini de povestiri de dragoste selectionate cu grija ne prezinta iubirea sub toate aspectele ei, clasice sau contemporane, prin ochii si, as indrazni sa spun, prin inimile catorva scriitori de exceptie.

Stendhal in “Despre Dragoste” o teoretizeaza, o abordeaza psihologic privind-o ca un fenomen care cristalizeaza in timp bucuria care ne-o da relatia cu o anume persoana, evoluand de la prima scanteie “cel mai mic fir de speranta care poate face sa se nasca iubirea” la iubirea adevarata ” imbinarea tuturor sentimentelor de multumire, a tuturor momentelor de fericire care au putut lua nastere succesiv” cu privire la persoana iubita.

De departe insa cel mai mult mi-a incantat sufletul corespondenta intre Mihai Eminescu si Veronica Micle, fragmente reproduse din colectia de scrisori inedite aparute sub titlul ” Dulcea mea Doamna/Eminul meu iubit”. Contrar parerilor care au spus ca publicarea acestor scrisori l-au demitizat pe marele poet, l-au coborat in banal, eu cred ca in aceasta corespondenta mai mult decat orice alta scriere se vede izvorul geniului iubirii care s-a revarsat in acele sublime poezii de dragoste. Vedem un Eminescu obisnuit, plin de griji si framantari interioare, nefericit, bolnav insa mai presus de toate indragostit, poate de Veronica, mai mult ca sigur de o iluzie cu chipul Veronicai, iluzie numita “dulcea mea copila”, ” sufletul si amorul meu”, “momoti draga” ba chiar si “ingerul meu blond”. O iubire tragica, neimplinita care rabufneste cu putere in declaratii emotionante “Un om ca mine, care într-adevăr nici n-a crezut ceva nici a iubit ceva, nici a dorit ceva pe pământ, are ca toți oamenii în fundul sufletului său necesitatea ca oricare de-a se-nchina și de-a iubi ceva. Nu înțelegi că pentru un suflet cât de sceptic și cât de necredincios totuși există necesitatea de a crede și iubi? Cu cât această necesitate a fost mai oprimată, mai negată prin rațiune cu atât ea a devenit mai adâncă, mai inextirpabilă. Te iubesc, te iubesc cu toată privațiunea de sentiment a trecutului meu, te iubesc tocmai pentru că viața mea a fost un pustiu, tocmai că nimeni nu m-a iubit în adevăr, tocmai pentru că numai îndurarea și iubirea ta am căutat-o pe pământ și pentru că ceea ce am dorit mai mult, am și aflat. – 5 ianuarie 1880″.

Adam si Eva
Daca simtiti ca sentimentele va coplesesc mai dati cateva pagini si Mark Twain va reusi cu siguranta sa va binedispuna cu al sau ” Jurnal al lui Adam si al Evei”.Vorbind tot depre iubire, dar avand o abordare ironica, faimosul scriitor american ne prezinta lungul drum spre dragoste al cuplului primordial in Gradina Raiului. De la constientizarea propriei persoane, la descoperirea partenerului si traiul in comun sunt tot atatea subiecte tratate cu umor, si uneori cu duiosie accentuata in ultima fraza, suprema dovada de iubire – epitaful Evei – ” Oriunde te-ai dus, acolo este paradisul.Adam”

Despre iubirea pasionala, nefericita si in final fatala ne povesteste Prosper Merimee in a sa “Carmen”, in care a creat un tip literar nou acela al femeii fatale care isi exploateaza sexualitatea si misterul pentru a subjuga persoana iubita dar care isi gaseste moartea starnind gelozia acestuia.

In ”Calul dracului “ al lui I.L. Caragiale, intalnirea, langa o fantana, a unei babe cu un misterios personaj diavolesc, se transforma intr-o cavalcada nocturna, la lumina lunii, romantica, in care baba devine o frumoasa fata de imparat, revenind la starea initiala odata cu ivirea zorilor.

“Lucidor” are ca subiect o iubire ascunsa. Este povestea doamnei “von Murska” si a celor doua fiice ale sale, cea de-a doua obligata sa se imbrace si sa se comporte ca un baiat de mama sa, convinsa ca in societatea in care traiau este foarte complicat sa mariti o fata, despre doua nici nu putea fi vorba. Aparitia tanarului Wladimir complica situatia prin interesul pe care il manifesta pentru Arabella, sora mai mare care insa nu-i impartaseste sentimentele. Lucile, devenita Lucidor pentru restul lumii, se indragosteste de junele adorator al surorii sale prilej sa-i trimita numeroase scrisori de dragoste semnate cu numele acesteia. Incurajat de corespondenta primita dar descurajat de atitudinea zilnica a presupusei indragostite Arabella, Wladimir nu poate decat sa pluteasca in incertitudine, neintelegand dubla natura a logodnicei sale, nebanuind nici o secunda ca Lucidor este cea indragostita de el dar care nu se putea implica.Odata misterul rezolvat, autorul lasa insa deschis finalul, fara a mentiona daca Wladimir alege sa iubeasca sau sa fie iubit.

Montesquieu
“Scrisorile persane” desprinse din primul roman epistolar scris de Montesquieu ni-i prezinta pe Rika si Usbek, cei doi persani sositi la Paris, care sustin o bogata corespondenta cu compatriotii lor, pe care ii informeaza cu privire la realitatile, oamenii, institutiile si moravurile societatii franceze, primind la randul lor variate informatii din lumea persana. Scrisorile povestesc intamplari si intrigile din haremul lui Usbek din Persia, corespondenta prin care Usbek doreste sa se asigure asupra fidelitatii femeilor din harem in timpul lipsei sale fiind doar un prilej pentru autor de a confrunta doua civilizatii diferite.

Iubiri de basm ne ofera Ion Creanga in “Povestea porcului” si povestea japoneza “Taietorul de bambus si printesa lunii”, cu aparitii misterioase a printului dintr-un porc si a printesei dintr-o tulpina de bambus, cu incercari, piedici, perseverenta si incredere in depasirea obstacolelor care stau in calea gasirii iubirii desavarsite.

In “Ligia”, Edgar Allan Poe ne vorbeste de dragoste in stilul sau propriu, macabru, gotic, o dragoste maladiva care depaseste barierele vietii si mortii. Personajul masculin traieste o iubire perfecta cu Ligia, primele pagini descriind in detaliu pasiunea impartasita de cei doi ale caror suflete parca se contopesc. Imbolnavindu-se, in pragul mortii Ligia nu renunta si ultimile sale cuvinte vin ca o promisiune a iubirii eterne: “Omul nu cedeaza in fata ingerilor, nici cu totul in fata mortii, fiind salvat de slabiciunea palidei sale vointe”. Ravasit, naratorul deplange indelung disparitia Ligiei, insa in timp se recasatoreste cu Rowena. Boala acesteia si iminenta moarte il fac sa suspecteze cauze nenaturale insa ramane la capataiul Rowenei pana la decesul ei, departe insa de a simti cu aceeasi intensitate pierderea ca prima data. O pregateste de inmormantare conform obiceiului si ramane l-a capataiul ei intr-un scaun motaind. trezit brusc din somn vede corpul miscandu-se si decopera cu oroare ca nu Rowena inviase ci sufletul Ligiei se intorsese asa cum promisese.Dragostea se dovedeste mai puternica decat moartea.

De Edith Warthon recunosc ca nu citisem nimic pana la aceasta nuvela despre dragoste si spre rusinea mea habar nu aveam ca este “acea” Edith Warthon care a scris “Varsta inocentei” fiind prima femeie care a castigat premiul Pulitzer pentru aceasta creatie. O alta poveste, un alt fel de iubire… Satula de viata searbada pe care o traieste, eroina noastra isi ia viata inghitand otrava si ajunge intr-un fel de rai, departe insa de cel zugravit de religii, aproape terestru unde intalneste Spiritul Vietii. Discutiile purtate cu acesta ne releva o persoana sensibila, intelectuala, care traise captiva intr-o casnicie alaturi de un sot blazat, mediocru care au transformat-o intr-o fiinta interiorizata si intr-un final au facut-o sa se sinucida. Drept recompensa pentru viata care n-a trait-o, Spiritul Vietii ii ofera oportunitatea de a inatalni perechea ideala, sufletul pereche alaturi de care sa traiasca adevarata dragoste, plenitudinea vietii. Perspectiva noii vieti o face insa sa se gandeasca la fostul sot, la singuratatea si nefericirea lui cand va muri si nu o va intalni in paradis, la asteptarea si dezamagirea lui si paradoxal descoperind ca de fapt ea este plenitudinea vietii fostului sot, renunta la oferta Spiritului alegand fericirea omului de langa ea cu care se obisnuise, pentru care era totul si care intr-un final … ii lipsea.

Despre o alta dragoste, prima dragoste, incandescenta, imprevizibila citim in “Scrisorile calugaritei portugheze” de Mariana Alcoforado. Presupusa poveste de dragoste intre Mariana si capitanul Bouton a fost o simpla aventura pentru el si un extaz transformat in agonie pentru ea. Intre zidurile manastirii patima si durerea calugaritei si-au gasit alinarea in scris.Scrisorile o fac sa retraiasca cele mai frumoase momente ale iubirii, isi cheama iubitul inapoi, rememoreaza momentele fericite pentru a le fxa in memorie, trece prin deznadejde, reprosuri, spaima de nu fi uitata, nevoia de a se simti din nou iubita.Dupa ce a imortalizat pe hartie iubirea sa amara, calugarita s-a retras in anonimatul manastirii lasand randurile sale sa rascoleasca sufletele cititorilor de peste veacuri, consacrandu-se printre cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile.

Povestea lui “Amy Foster” scrisa de Joseph Conrad ne prezinta diferite fete ale dragostei care se manifesta intre aceleasi personaje: Yanko si Amy si care se schimba pemasura ce relatia intre cei doi evolueaza. La inceput este compasiune, care se transforma in pasiune, insa dupa nasterea fiului lor dragostea se estompeaza, astfel incat Amy nu mai e in stare sa-l sutina pe Yanko in planurile sale. Iubirea se transforma apoi in indiferenta si fara ajutorul si atentia sotiei sale Yanko moare.

“Fiica lui Rappaccini” este o nuvela fantastica al carei subiect urmeaza povestea povestea unui tanar care se indragosteste de femeia pe care o vede intr-o gradina, care seamana cu o floare ai mult decat intr-un singur fel, dar datorita interventiei stiintei in natura dragostea lor indeplinindu-se are un final dezastruos. Este o poveste de dragoste tragica care imbina teme fundamentale precum umanitatea, interventia in natura cu scopul de a o perfecta precum si iubirea romantica si manifestarile ei.

Decameron
Intalnim apoi o iubire sortita sa ramana neimplinita, asa cum sunt dealtfel iubiile lui Turgheniev, apoi dintre cele o suta de povestiri ale Decameronului lui Boccaccio savuram doua, astfel cum sunt povestite de personajele care se intalnesc in biserica Santa Maria Novella din Florenta (in 1348) in timp ce ciuma se abatuse catastrofala peste oras, umpland casele si strazile de cadavre si de sufletele de teroare. Iubind viata si dorind-o cu atat mai mult in mijlocul unor asemenea nelinisti si terori, acesti tineri se retrag intr-o vila hotarati sa petreaca acolo cateva zile, in mijlocul dansurilor, al jocurilor si al placutelor conversatii, retragandu-se si aflandu-si scaparea de orori in povesti de dragoste. In fiecare zi aleg cate un rege sau o regina si in fiecare dupa-amiaza se aseaza intr-o livada pentru a spune fiecare cate o poveste care sa intre intr-o tema generica.

Despre dragoste prin corespondenta se vorbeste in scrisorile pe care Kafka le trimite Milenei Jesenska, pe vremea aceea jurnalista, un spirit liber adept al “Noii directii in dragoste” ce presupunea acordul libertatilor partenerilor cu alte persoane. Legatura dintre Kafka si Milena se infiripa rapid, manifestandu-se strict prin corespondenta in care Kafka isi afiseaza iubirea curtenitoare, cu duiosie si mai ales fara inhibitii.

“Doamna cu catelul” ilustreaza evolutia unei relatii interzise, adulterine petrecut intr-o statiune balneara, catre o iubire adevarata, dureroasa, fara iesire. Provenind din mariaje de convenienta, monotone, Anna si Dimitri se trezesc la viata intr-o relatie blamata de societatea in care traiesc. Macinata de sentimentul de vina, fragila si vulnerabila Anna nu isi gaseste si fericirea , sentimentul de vina depasind in intensitate dragostea.

Despre dragoste… ce ar mai fi spus oare, probabil nimic sau probabil foarte multe… Lasati-va imaginatia in voia literaturii si in mod sigur veti simti, veti trai, veti visa. Lectura placuta!
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Inima intunericului - Joseph Conrad

Anticariat carti literatura universala
Format: 18/10,5 cm-
Inima intunericului spune povestea calatoriei lui Charlie Marlow din lumea civilizata a Europei in miezul primitiv al Congoului african.

In calitate de director al unei companii belgiene de colectare a fildesului, Marlow calatoreste in interiorul Africii, pe fluviul Congo, pentru a se intalni cu Kurtz, un agent al companiei.

Adanc in inima Africii, Marlow il gaseste pe Kurtz traind printre bastinasii salbatici care il venereaza ca pe un Dumnezeu.

Inima intunericului este o drama psihologica si etica intensa care expune insasi natura binelui si a raului.

Prin intermediul acestui miniroman, Conrad prezinta contrastul puternic dintre lumea "civilizata" si cea "necivilizata", facand un comentariu plin de forta legat de salbaticia malefica aflata in centrul existentei umane.

Capodopera lui Joseph Conrad ii poarta pe narator si pe cititor intr-o calatorie transformatoare in adancul Africii. Inima intunericului are simplitatea viscerala a marilor mituri. The Guardian

Cartile lui Conrad sunt pline de momente vizionare. Ele reveleaza intreaga complexitate a unui personaj intr-o clipita... N-ar putea sa scrie prost nici daca s-ar stradui. Virginia Woolf
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Citadela - A. J. Cronin

Anticariat carti literatura universala
Format: 20/14,5 cm-
numele complet al autorului este Archibald Joseph Cronin

Valoarea unei opere literare rezida, in ultima analiza, in adevarul ei artistic, in idealul etic care o informeaza si in arta cu care substanta ei imaginativa este structurata si exprimata. Privita sub fiecare din aceste unghiuri, Citadela lui Cronin apare ca o realizare de seama a formulei realiste traditionale in romanul englez din perioada interbelica. Imbinand in creatia sa doua filoane romanesti spre care s-a simtit atras – unul romantic, ce trece prin Walter Scott, R. L. Stevenson si Joseph Conrad, celalalt realist, izvorand din Balzac, Maupassant si Flaubert, Cronin a reusit sa se impuna pe scena literara engleza a secolului nostru ca un viguros portretist al unor destine individuale indisolubil legate de realitatile social-istorice din tara si de propriile sale aspiratii.

Preferintele sale literare, care, pe langa scriitorii amintiti mai sus, includ, de asemenea, in roman, pe un Arnold Bennett, Sinclair Lewis si W. Somerset Maugham, explica situarea lui pe pozitiile realismului traditional, de pe care au scris si acestia din urma. Spre deosebire insa de ei si de alti contemporani ai sai ca John Galsworthy si H. G. Wels, preocupati, ca si el, de problemele sociale ale timpului, Cronin este doar rareori mentionat in istoriile literare si in studiile despre romanul contemporan.

Explicatia acestei lipse de interes din partea criticii engleze fata de opera sa trebuie cautata, cred, in maniera sa narativa, care s-a mentinut, de la inceput, in limitele formulei clasice, evitand orice contaminare cu experientele pe plan tematic si formal al unor romancieri ca James Joyce, Virginia Woolf sau D. H. Lawrence.

„Citadela” este o poveste din mediul medical. Este povestea unui tânăr doctor (Andrew Manson) care, după examinări, sosește într-un micuț oraș minier, unde găsește diferențele dintre teoria lipsită de probleme și practică. Totodată, aici își găsește sufletul pereche (Christine). Pornit pe principiul de a fi cât mai util și de a face totul cât mai bine, de multe ori a trebuit să nu aplice metode învechite și terapii care i se păreau nefolositoare, însă nu toată lumea a apreciat inovația.
Susține un examen și primește o slujbă la Londra. Și cu aceasta începe decăderea lui, el sperând să lucreze cazuri interesante, dar, spre surprinderea lui găsește un sistem medical corupt în care pe primul loc nu este pacientul ci banul. Cu timpul, Andrew renunță la principiile sale axiologice, ajungând un medic renumit și bogat, pierzând însă relația sufletească cu Christine. Încercând să repare această relație, începe să revină la valorile morale inițiale, dar totul are un preț.
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Arca lui Noe, Ulise  - mai multi autori

Anticariat carti literatura universala
Format: 18/10,5 cm
17 incursiuni celebre in misterele marelui ocean

Alina Purcaru (Editor),
Cristian Teodorescu
François Rabelais,
Joseph Conrad,
Jules Verne,
Giovanni Boccaccio,
Daniel Defoe,
Homer,
Lev Tolstoi,
Jonathan Swift,
Herman Melville,
Hans Christian Andersen,
Edgar Allan Poe,
Jack London,
Marcel Proust,
Ion Luca Caragiale,
Robert Louis Stevenson

Chiar daca nu ai calatorit niciodata pe mare si ajungi pentru prima dataintr-un port sau pe o plaja pustie simti o chemare irezistibila in zgomotul valurilor sau in linistea de oglinda a apei. Ti se pare ca ai fost aici, in port sau e plaja, la fel cum ti se pare ca vaporul pe care il vezi undeva in zare pleaca intr-un voiaj al carui inceput il cunosti. Nu e o iluzie. Amintirea expeditiilor imaginare pe care le-ai facut citind romane sau povestiri de calatorii pe oceanele lumii e ceea care te invadeaza, ca o mare a nostalgiei. Aceasta carte a cartilor de calatorii pe mare, un tsunami prin valoarea textelor antologate, e si o cale de access la naufragiile secrete ai caror prizonieri suntem, dar si la sansele de a ne intoarce la linia de plutire.
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Citadela - A. J. Cronin

Anticariat carti literatura universala
Format: 16/12 cm
Am alta editie pe stoc, insa aceasta NU ESTE PE STOC, INSA O CAUT LA COMANDA - pentru detalii va rog puneti cartea in cos. Scrieti la observatii ceva de genul: stiu ca nu e pe stoc dar doresc sa o cautati pentru mine si finalizati comanda. FOARTE EFICIENT ESTE DACA SUNATI LA TELEFON – clik pe butonul Contact si gasiti nr de telefon. de preferat cel rosu.
va voi trimite un mesaj cu un fisier atasat cu conditiile pentru a cauta aceasta carte sau mai multe altele care poate nici nu sunt postate pe site si le doriti !

2 volume

numele complet al autorului este Archibald Joseph Cronin

Valoarea unei opere literare rezida, in ultima analiza, in adevarul ei artistic, in idealul etic care o informeaza si in arta cu care substanta ei imaginativa este structurata si exprimata. Privita sub fiecare din aceste unghiuri, Citadela lui Cronin apare ca o realizare de seama a formulei realiste traditionale in romanul englez din perioada interbelica. Imbinand in creatia sa doua filoane romanesti spre care s-a simtit atras – unul romantic, ce trece prin Walter Scott, R. L. Stevenson si Joseph Conrad, celalalt realist, izvorand din Balzac, Maupassant si Flaubert, Cronin a reusit sa se impuna pe scena literara engleza a secolului nostru ca un viguros portretist al unor destine individuale indisolubil legate de realitatile social-istorice din tara si de propriile sale aspiratii.

Preferintele sale literare, care, pe langa scriitorii amintiti mai sus, includ, de asemenea, in roman, pe un Arnold Bennett, Sinclair Lewis si W. Somerset Maugham, explica situarea lui pe pozitiile realismului traditional, de pe care au scris si acestia din urma. Spre deosebire insa de ei si de alti contemporani ai sai ca John Galsworthy si H. G. Wels, preocupati, ca si el, de problemele sociale ale timpului, Cronin este doar rareori mentionat in istoriile literare si in studiile despre romanul contemporan.

Explicatia acestei lipse de interes din partea criticii engleze fata de opera sa trebuie cautata, cred, in maniera sa narativa, care s-a mentinut, de la inceput, in limitele formulei clasice, evitand orice contaminare cu experientele pe plan tematic si formal al unor romancieri ca James Joyce, Virginia Woolf sau D. H. Lawrence.

„Citadela” este o poveste din mediul medical. Este povestea unui tânăr doctor (Andrew Manson) care, după examinări, sosește într-un micuț oraș minier, unde găsește diferențele dintre teoria lipsită de probleme și practică. Totodată, aici își găsește sufletul pereche (Christine). Pornit pe principiul de a fi cât mai util și de a face totul cât mai bine, de multe ori a trebuit să nu aplice metode învechite și terapii care i se păreau nefolositoare, însă nu toată lumea a apreciat inovația.
Susține un examen și primește o slujbă la Londra. Și cu aceasta începe decăderea lui, el sperând să lucreze cazuri interesante, dar, spre surprinderea lui găsește un sistem medical corupt în care pe primul loc nu este pacientul ci banul. Cu timpul, Andrew renunță la principiile sale axiologice, ajungând un medic renumit și bogat, pierzând însă relația sufletească cu Christine. Încercând să repare această relație, începe să revină la valorile morale inițiale, dar totul are un preț.
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Palatul lui Almayer - Joseph Conrad

Anticariat carti literatura universala
Format:
de format mic

Hanul lui Almayer (titlul original în engleză Almayer's Folly) este primul roman al scriitorului englez de origine poloneză Joseph Conrad, publicat pentru prima dată în anul 1895. Romanul a mai fost tradus în limba română cu titlurile Palatul lui Almayer și Trăsnaia lui Almayer.
Autorul a fost inspirat de o persoană care a existat cu adevărat, întâlnită în timpul unei călătorii în India Orientală. Nuvela se centralizează pe viața acestui comerciant olandez, Kaspar Almayer, care visează sa gasească o mină de aur și sa devină foarte bogat. Este de origine Europeană dar e căsătorit cu o femeie din Malaezia, cu care are o fată, Nina. Eșuează să găsească mina de aur și vine acasă întristat. Auzind că britanicii cuceresc rîul „Pantai”, el construiește o casă mare și generoasă aproape de locul unde trăia, cu speranța de a primi țara invadatoare in țara natală. Cu toate acestea, invadarea nu a avut loc, iar casa rămâne neterminată. Unii marinari care treceau numeau casa Nebunia lui Almayer. Acum, protagonistul continuă sa meargă în călătorii lungi, dar eventual se oprește să mai facă acest lucru și stă acasă cu visele sale disperate de bogății și splendoare. Soția sa îl urăște pentru aceasta.
Într-o zi, Dain Maroola, un prinț malaez, vine la Almayer cu scopul unor afaceri și se îndrăgostește de fiica lui, Nina. Doamna Almayer organiza întîlniri secrete pentru Nina și Dain. Dain pleacă dar promite să se întoarcă pentru a-l ajuta pe Almayer să găsească mina de aur. La întoarcere, Dain se duce direct la Lakamba, un raja malaez, căruia îi spune că a găsit mina de aur. Lakamba îi spune să-l omoare pe Almayer pentru că nu e necesar ca acesta să obțină aurul. În dimineața următoare, un trup neidentificat care purta o brățară la gleznă asemănătoare cu cea al lui Dain, este găsit plutind pe râu. De fapt nu era Dain ci sclavul lui care a murit la răsturnarea unei canoe.
Doamna Almayer plănuia să-l ducă pe Dain afară din țară pentru ca să scape de închisoare. A dus-o și pe Nina departe de tatăl ei, care în acest timp își vărsa amarul în alcool. Când iese din stupoare, o sclavă îi spune încotro a luat-o Nina. Almayer o urmărește și o găsește, dar aceasta nu dorește să-l urmeze pentru a evita insultele societății albe. Cu toate că Kaspar nu o iartă pe Nina, o ajută să scape, ducându-i pe toți la gura de vărsare a râului, de unde o canoe urma să-i salveze de olandezi. Doamna Almayer fuge cu zestrea lui Dain după protecție la raja. Rămas singur, Almayer strică și rupe tot mobilierul oficiului său de acasă, îl plasează în centrul odăii și îi dă foc, împreună cu casa lui, care arde din scoarță. Își petrece restul zilelor în nebunie și începe să fumeze opiu pentru a-și uita fiica. Eventual, sfârșește prin a muri acolo.
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Negrul de pe Narcis - Joseph Conrad

Anticariat carti literatura universala
Format:
de format mic
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Intamplarea - Joseph Conrad

Anticariat carti Literatura universala
Format: 20/13 cm-
Intamplarea sugereaza un trio de muzica de camera:trei povestitori relateaza, de la distante variabile de miezul faptelor, de-a lungul catorva zile, petrecute in nostalgice taifasuri marinaresti, o poveste tragica la care au fost martori in diversele-i episoade.
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Victorie - Joseph Conrad

Anticariat carti Literatura universala
Format: 20/13 cm-
Fara descriere
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
        Detalii

Lord Jim - Joseph Conrad

Anticariat carti literatura universala
Format:
de format normal

Lord Jim este un roman de Joseph Conrad publicat inițial ca o serie în revista Blackwood's Magazine între octombrie 1899 și noiembrie 1900. Un eveniment timpuriu și primar este abandonarea navei în pericol, de către echipajul acesteia, inclusiv și tînărul marinar britanic Jim. El este criticat public pentru acțiunea sa și nuvela urmărește încercările de mai târziu la venirea la termen cu trecutul său. În 1998, Librăria Modernă l-a clasat pe Lord Jim Nr. 85 în lista a 100 cele mai bune romane în limba engleză din secolul al XX-lea.

Jim (numele său niciodată nu a fost dezvăluit), un tânăr marinar englez, devine ofițer secund pe Patna, o navă plină de pelerini călătorind spre Mecca pentru hajj. Când nava a început rapid să ia apă și dezastrul părea iminent, Jim s-a alăturat capitanului său și altor membri de echipaj abandonând vasul și pasagerilor săi. Câteva zile mai târziu, ei au fost salvați de către o navă britanică. Totuși, Patna și pasagerii săi au fost deasemenea salvați mai târziu, și acțiunile vrednice de dispreț ale echipajului au devenit cunoscute. Ceilalți participanți se sustrag de la anchetă, lăsându-l pe Jim singur la tribunal. Curtea l-a lipsit de certificatul său de navigație pentru abaterile de la datorie. Jim este furios pe sine însuși, atât pentru momentul de slabiciune, cât și pentru ratarea oportunității de a fi un "erou".

La proces, l-a întâlnit pe Charles Marlow, un căpitan de vas care, în pofida îndoielilor sale asupra a ceea ce el vede ca alienare morală a lui Jim, începe să-l ocrotească, pentru el fiind "de-al nostru". Mai târziu, Marlow îl găsește pe Jim lucrând ca funcționar al navei lui Chandler. Jim încearcă să rămână necunoscut (incognito), dar ori de câte ori oprobriul incidentului Patnei îl prinde, el își abandonează locul și se mișcă mai departe spre est. Mai târziu, prietenul lui Marlow, Stein, sugerează plasarea lui Jim ca factorul său în Patusan, o așezare interioară la distanță cu un amestec de populatie malaeziana și Bugis, unde trecutul lui Jim poate rămâne ascuns.

În timp ce trăia pe insulă, el dobândește titlul 'Tuan', ('Lord'). Aici Jim câștigă respectul oamenilor și devine liderul lor scutindu-i de jafurile banditului, Seriful Ali, și protejându-i de șeful corupt local, malaiezianul Rajah Tunku Allang. Jim câștiga dragostea lui Jewel, o femeie de rasă amestecată, și este 'aproape mulțumit'. Sfârșitul vine câțiva ani mai târziu, când orașul este atacat de către jefuitorul "Gentleman" Brown. Deși Brown și oamenii lui sunt respinși, Dain Waris, fiul liderului comunității Bugis, este ucis. Jim se întoarce la Doramin, liderul Bugilor, și de buna voie ia un glonț fatal în piept de la el, ca răzbunare pentru moartea fiului său.

Marlow este deasemenea naratorul a altor trei opere ale lui Conrad: Inima întunericului, Tineretul și Sansul.
Preț: Negociabil în funcție de câte (și ce) titluri cereți.
Dacă sunați e foarte posibil să vă dau prețul pe loc sau imediat ce ajung la PC.

Adauga in cos
Pagini:  ( 1 )  2 >>  
 Web Design  Web Hosting  

Nu gasiti o carte ?

Rog sunați la telefon și NUMAI după aceea pe:

(aici raspund doar cand am netul deschis)

sau
Scrieți AICI
O ultimă variantă:

O vom gasi in reteaua noastra de colaboratori !