Descriere:
|
Acesta este dicționarul ultimativ pentru toți cei pasionați de Provence: selecția personală a lui Peter Mayle de mâncăruri, obiceiuri și cuvinte pe care le consideră cele mai fascinante, stranii, delicioase sau pur și simplu cele mai amuzante.
Deși e organizat alfabetic, aceasta nu este deloc o lucrare de referință. In peste 170 de termeni, Peter Mayle, cunoscutul autor al romanului "Un an în Provence", scrie despre subiecte variate, de la arhitectură la zingue-zingue-zoun (în dialectul local, un cuvânt care descrie sunetul scos de o vioară). Și, desigur, scrie despre mâncare și
vin, vin rosé, trufe, măsline, pepeni, bouillabaisse, brânza care a ucis un împărat roman, ba chiar despre un leac pentru indigestie.
"Provence de la A la Z" este o încântare nu numai pentru fanii tot mai numeroși ai autorului Peter Mayle, ci și completarea perfectă pentru orice ghid despre Provence sau despre Franța.
|