Descriere:
|
NU ESTE PE STOC, INSA O CAUT LA COMANDA - pentru detalii va rog puneti cartea in cos. Scrieti la observatii ceva de genul: stiu ca nu e pe stoc dar doresc sa o cautati pentru mine si finalizati comanda. FOARTE EFICIENT ESTE DACA SUNATI LA TELEFON clik pe butonul Contact si gasiti nr de telefon. de preferat cel rosu.
va voi trimite un mesaj cu un fisier atasat cu conditiile pentru a cauta aceasta carte sau mai multe altele care poate nici nu sunt postate pe site si le doriti !
de format normal
Theodor Constantin s-a nascut la Braila (orasul de pe Dunare unde se desfasoara actiunea romanelor din seria Trustul Nebel), in 1910. Ramas orfan de tata la varsta de 7 ani, autorul si-a trait copilaria intre zidurile unui orfelinat, unde mama sa a fost nevoita sa-l abandoneze, deoarece nu mai putea sa-l creasca. Experienta avuta intre zidurile reci ale institutiei l-a ambitionat si l-a intarit pentru tot ceea ce a trait mai apoi in viata: razboiul cu ororile sale, deportarea iubitei in Transnistria, lupta pentru afirmare si chiar nerecunostinta unui fiu rebel.
Este primul roman al scriitorului Theodor Constantin, publicat in 1946. Cartea a aparut la aceeasi editura Georgescu Delafras unde autorul isi facuse debutul literar cu volumul de nuvele Vrajitoarea (1939), texte fantastice pline de mister, cu elemente pe care astazi le numim psiho si horror. Casa cu neguri surprinde atmosfera unor strazi din Braila copilariei autorului, unde se petrec lucruri misterioase, menite sa intrige: un atentat nejustificat, dar care se dovedeste a nu fi o intamplare, dragostea unui barbat fatal pentru doua surori, gelozie, victime feminine, o deflorare tarzie, extazul actului, o sinucidere cu o arma de vanatoare, intrigi tesute in jurul unor personaje foarte bine conturate si care ne poarta inclusiv la Paris. Cotitura care s-a produs in istoria Romaniei in august '44 a sters din peisajul nostru literar proza fantastica si a impus realismul socialist, astfel incat acel volum promitator de debut al lui Theodor Constantin a fost pe nedrept uitat.
|