Descriere:
|
NU ESTE PE STOC, INSA O CAUT LA COMANDA - pentru detalii va rog puneti cartea in cos. Scrieti la observatii ceva de genul: stiu ca nu e pe stoc dar doresc sa o cautati pentru mine si finalizati comanda. FOARTE EFICIENT ESTE DACA SUNATI LA TELEFON clik pe butonul Contact si gasiti nr de telefon. de preferat cel rosu.
va voi trimite un mesaj cu un fisier atasat cu conditiile pentru a cauta aceasta carte sau mai multe altele care poate nici nu sunt postate pe site si le doriti !
de format ceva mai mic si mai ingust decat normal [107/178]
Viclenie, jocuri subtile, convulsii profunde, iubire disperata...
Amurgul templierilor este un tablou de epoca plin de cruzime, o lupta ucigatoare intre puternicul ordin al Templierilor si regele Frantei Filip cel Frumos, initiatorul dansului macabru din jurul Templului insangerat. Cele mai aprige metode de tortura sunt folosite pentru a smulge marturisiri cavalerilor templieri; mai tarziu, Inchizitia si le va insusi, ducandu-le la perfectiune.
"Eroii principali ai romanului Amurgul templierilor, Richard, Thomas de Lincoln, Aymer de Vraineville, Ferrand d'Uzes, Blanche de Lyons-la-Foret, Lawrence de Toeni, membrii familiei Morley, sunt personaje fictive, care au fost plasate si puse in miscare in limitele faptelor istorice, asa cum ne-au fost ele transmise.
Se stie cu certitudine ca un numar mare de frati templieri au scapat de arestare sau au izbutit sa evadeze din inchisori. In Anglia, cavalerii templieri au pribegit ca vagabonzi. Ca au incercat sa exercite presiuni asupra Bisericii ca sa-si ajute fratii este foarte probabil. Din cronici se stie ca s-au adunat in numar mare in jurul orasului Lyon si au trimis la conciliul din Vienne noua delegati, care au fost arestati pe loc de catre Papa.
Potrivit cronicilor, precum si pieselor din dosare si depozitiilor martorilor oculari, metodele de tortura descrise in cartea de fata au fost intr-adevar aplicate fratilor templieri.
Istoricii si-au pus multa vreme intrebarea daca in cadrul Ordinului Templierilor s-a petrecut o erezie, o intrebare la care raspunsul aproape unanim a fost negativ. Totusi, unii sunt de parere ca prin contactele lor cu Orientul, templierii si-au largit orizontul, si-au extins perspectiva asupra societatii occidentale si asupra raporturilor de putere din sanul ei si ca au urmarit un ideal maret: ( John Charpentier, L'Ordre des Templiers. L'Enseignement interieur ). Un ideal pe care, stiindu-se sprijiniti de posesiunile lor ramificate in toata Europa si bazandu-se pe puterea lor financiara, pe cunostintele lor strategice si pe cele doua secole de experienta, l-ar fi putut realiza daca Filip cel Frumos nu le-ar fi barat drumul." - Hanny Alders ( Postfata)
|